Környezetmérnöki Tudástár

Pannon Egyetem

Környezetmérnöki Intézet

Környezetmérnök B.Sc. szak indításához kapcsolódó egységes tananyagfejlesztés és az illeszkedő F.Sz. kialakítása

Azonosító: HEFOP 3.3.1-P.-2004-0900152/1.0

A program célja a környezetmérnöki B.Sc. (továbbiakban: KM) szak indításának előkészítése, egységes tananyagbázisának kialakítása és elkészítése, valamint a KM képzéshez kapcsolódó F.Sz. képzés tantervének kidolgozása. A konzorcium a környezetmérnök-képzésben érintett összes hazai felsőoktatási intézmény bevonásával jött létre. A KM képzés során az ötéves okleveles környezetmérnökképzés során kialakult és a felhasználók leginkább az ipari résztvevők által igen kedvezően fogadott multidiszciplinális oktatás hagyományait kívánjuk követni, hogy hazánk a jövőben is kiemelkedő helyet tudjon elfoglalni a környezetmérnökség európai palettáján.

Az elkészült anyagok a bevezető oldalon érhetőek el.

Üdvözlettel: Dr. Domokos Endre

Első éves PEJ

2006. augusztusában egy éves évfordulójához érkezett a téma. Ennek kapcsán elkészült Projekt Előrehaladási anyag az alábbi linken keresztül elérhető:

PEJ 2005.09-2006.08

 

Harmadik társulási találkozó

A szakmai találkozó bár hivatalosan Veszprémben volt, a kor színvonalát tükrözve videokonferencia keretében zajlott. A fő téma a tantárgyi tematikák véglegesítése és a hozzájuk kapcsolódó kérdések megvitatása volt. Másodlagos célként a videokonferencia rendszer tesztelése lett meghatározva, amely nem várt sikerrel végződött.

A találkozó emlékeztetője elérhető elektronikus formában.

Második társulási találkozó

A találkozó helyszíne a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem volt. A cél a szerződés aláírását követő egyeztető megbeszélés megtartása volt. A Foglalkoztatási Hivatal képviseletében jelen lévő Kerékgyártó Anita részletes tájékoztatás adott a téma elszámolásának technikai oldaláról és a hozzá kapcsolódó számlakezelési ismeretekről.

A találkozó rövidített jegyőkönyve elérhető elektronikus formában.

Első társulási találkozó

A találkozó helyszíne a Pannon (akkor még Veszprémi) Egyetem Környezetmérnöki és Kémiai Technológia Tanszék Könyvtára volt. Elsődleges cél az ismeretkörök megnevezésének véglegesítése volt.

A találkozó rövidített jegyőkönyve elérhető elektronikus formában.